Factoren voor het kiezen van de juiste steen voor uw keuken

Kosten

De kosten zijn vaak een van de belangrijkste bepalende factoren bij het kiezen van een steen voor de keuken. De kosten van de steen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de vraag naar de steen, de kleur, de snede, dikte enz. Hoe moeilijker de steen in de natuur te vinden is, hoe duurder deze wordt.

Verschijning

De natuurstenen hebben geen uniforme kleur en vormgeving, dit kan gezien worden als een aberratie of iets moois. Terwijl de door de mens gemaakte stenen er uniformer uitzien. Natuurstenen zijn alleen verkrijgbaar in de kleuren die ze in de natuur voorkomen, maar aan de kunstmatige of kunstmatige stenen kunnen pigmenten worden toegevoegd om de steen kleur te geven.

Duurzaamheid en onderhoud

De meeste in de natuur voorkomende stenen zijn poreus van aard en vereisen daarom meer zorg en onderhoud. Zonder een goede afdichting kunnen de vlekken in de steen doordringen en tot vlekken leiden.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid is ook een factor bij het kiezen van een tegensteen voor de keuken, de steen die lokaal verkrijgbaar is, zal zeker minder kosten dan de steen die mogelijk over een lange afstand moet worden vervoerd.

Installatie

De installatiekosten verschillen van steen tot steen. Granietplaten zijn bijvoorbeeld moeilijk te installeren vanwege de enorme omvang, terwijl de granieten tegels, die kleiner zijn, gemakkelijk kunnen worden gemanipuleerd om ze overal te installeren.

Schreibe einen Kommentar